Verbeterde werkomgeving KV 7

Iroda new office

Ministerie van financiën 

In dit project heb ik de opdracht gekregen om het kantoor van het ministerie van financiën opnieuw in te richten zodat men beter kan flexwerken. Dit hebben wij met name gedaan door BounceBoxen te plaatsen. Deze worden gemaakt door het bedrijf planeffect systeemwanden.


Dit filmpje geeft samenvatting en uitleg van het concept 'Iroda new office'.


.

Hier ziet u een manier waarop wij een werkruimte hebben ingericht. U ziet hier dat de BounceBoxen strategisch geplaatst zijn zodat de akoestiek verbeterd wordt. Daarnaast ziet u lijnen op de vloer, deze wijzen de weg naar de goede zone als men een collega zoekt. Deze zone wordt aangegeven door de BARconnect app.

Dit is een voorbeeld van een openbare ruimte. Deze ruimte moet een huiselijke sfeer hebben, daarom zijn er hier twee lange tafels geplaatst om met meerdere mensen 'gezellig te vergaderen. Daarnaast zijn hier banken geplaatst om comfortabel te werken. Verder is er ook een andere open BounceBox ontworpen om koffie, thee en iets lekkers te halen. Ook zijn er voor de ramen nog krukken geplaatst zodat men van het uitzicht kan genieten tijdens het werken.

Dit is een kleinere ruimte waarin met een groep aan een project gewerkt kan worden. Ook kan deze ruimte gebruikt worden als concentratie werkruimte of een plek om te werken aan vertrouwelijke onderdelen.


Bounce Boxen

Planeffect systeemwanden

BounceBox: origineel

Deze BounceBox is het origineel. Men kan hem gebruiken als vergaderruimte, afgeschermde flexwerkplek of kleine overlegruimte. Verder zijn de kleuren: zwart, wit en de kleur van de zone.


BounceBox: belaanpassing

Deze BounceBox heeft dezelfde functies als de originele BounceBox maar heeft deze nu in plaats van kleine overlegruimtes vier balhokjes. Dit zorgt ervoor dat men minder last heeft van luidruchtige bellers.


BounceBox: 4 in 1

Deze BounceBox kan gebruikt worden voor grote vergaderingen of andere evenementen. Ook kan er gekozen worden of er meer kleine overlegruimtes of belruimtes nodig zijn.



Visualisatie


De wedstrijd

Deze opdracht was een eigenlijk een wedstrijd tussen 5 verschillen de scholen. Deze wedstrijd ging als volgt. Allereerst bepaalde de school wie het beste idee van de school had. Daarna gingen de 5 beste groepen door naar de finale. Ook was er nog een kaart die door de opdrachtgever werd weggegeven aan 1 extra groep die dan ook nog naar de finale mocht. De finale bestond dus uit de 6 beste groepen.

Ik en mijn groep waren de beste van onze school dus mochten we door naar de finale. De finale was op 23 februari in de Korte Voorhout 7 (het miniserie van financiën) waar onze opdracht over ging. Bij deze presentatie was uiteraard de opdrachtgever aanwezig maar ook de voorzitter van het Technasium en andere juryleden waren aanwezig. Uiteindelijk hebben we niet gewonnen maar de jury was wel heel enthousiast over ons visie op de verbeterde werkomgeving van de KV 7.

"Ander idee: de bouncebox, een flexibele kantoorunit van glas, akoestische panelen en plafonds. 'Bovendien betaalbaar', legt een leerling uit. Dit idee van het Christelijk Lyceum Delft vond de jury origineel en heel geschikt voor een toekomstige werkomgeving."


Verdere informatie

Namen teamleden:

  • David Willemse
  • Jesper Tekke
  • Sjoerd Lageweg

Tijdens dit project heb ik vooral gewerkt aan de inrichting en de visualisatie van ons idee. Mijn teamleden vonden dat ik dit heel goed heb uitgevoerd. Natuurlijk moesten er dit project ook weer persoonlijk verslagen gemaakt worden. In deze verslagen heb ik gereflecteerd op de competenties: Plannen en organiseren, procesgericht werken en inventiviteit. Van deze competenties is plannen en organiseren mijn hoofd competentie geweest omdat ik dit nog niet zo heel goed kon. Daarnaast heb ik de andere competenties gekozen omdat ik vond dat ik hier het meest mee te maken had. De bètawereld waarbij deze opdracht hoort is lifestyle en design omdat het te maken heeft met architectuur en omdat wij veel gebruik hebben gemaakt van design onderdelen in ons ontwerp.

©2020 Nito Smoor
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin